Saltar apartados

Grup d'Electrònica i Fotònica Orgàniques


El grup de "Eléctronica i fotònica orgàniques" pertanyent al "Institut de Materials" (IUMA) de la Universitat de (UA) investiga en el desenvolupament de materials orgànics, la caracterització de diversos tipus de propietats òptiques i electròniques i el disseny i fabricació de dispositius optoelectrònics. El grup està compost per investigadors de diferents departaments de la Universitat d'Alacant. En els últims anys, el grup s'ha centrat principalment en dues línies d'investigació: (1) Lasers d'éstado sòlid i (2) Materials fotoconductivos i fotorefractivos.
El grup es vaig formar en 2002, quan la Dra. M.A. Díaz-García, directora del grup, es va unir al Departament de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant (UA). Ella ha treballat activament en el camp dels làsers d'estat sòlid orgànics des de 1996. Es va unir a altres investigadors de la UA, especialistes en holografia, en 2002, formant un nou grup que s'ha centrat en:


  1. El desenvolupament de materials orgànics (polimeros estimulats amb molècules de làser actiu o oligómeros) per a actuar com a materials de làser actiu, per mitjà de col·laboracions actives amb grups de Química Orgànica i de Química Quàntica per a modelizar les propietats a nivell molecular.

  2. Caracterització de les propietats de l'emissió espontània amplificada dels materials en la configuració de guias d'ona i optimització dels paràmetres de fabricació, centrant-se principalment en la millora de la fotoestabilidad.

  3. Fabricació de làsers de retroalimentació distribuïda (DFB) per mètodes hologràfics i per litografia nanoimpresa, aquests últims en col·laboració amb Tekniker.

  4. Caracterització de làsers de retroalimentació distribuïda (DFB) i modelaje.

  5. Fabricació i caracterització de materials fotoconductivos i fotorefractivos.

Departament de Física Aplicada


Facultat de Ciències, Fase II - Planta 2a
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3540

Fax: (+34) 96 590 9726

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464